..elämä sitten lyhkäsempi.
Siksi on hienoa että ihmiset ostavat taidetta koteihinsa ja betonikopperoihinsa vaikka sitten halpahallista. Sepä sitä taidetta onkin!
Se on riemullinen asia. Jos olisi kyllä parempi, jos jotain ymmärtäisivät ostamistaan asioista.
Tämä ei tietenkään koske vain "taidetta". Potaskaa ostavat yhtä hyvin tärkeämmätkin tahot. Yhtälailla vaatii ostohetkellä ja myöhemminkin ymmärrystä vaikkapa digikameran tai Suomimakkaran hankinta perhe- ja yksityiskäyttöön. Noin esimerkkeinä vaativaa ajattelutyötä vaativista ostoksista. Sen verran vaativat opastusta ja pohdintaa nämä, että ei voi enää kuvitella ihmisten ominpäin syytävän rahojaan näihin myyntiartikkeleihin, ei. Mihin se tulee johtamaan? Kysyn vain?
EU:n onkin viipymätömimmin laadittava ensihätään Suomimakkaran ja digikameran osto- ja hankintadirektiivit. Ne valmistusdirektiivit on varmaan jo olemassa. (MITÄ! EI OLE!).
Kansalaisille ja kansalaisiksi pyrkiville tulisi antaa painetut ohjeet kyseisten artikkeleiden myyntiä ja varsinkin ostoa koskevat direktiivit ja opasteet erilaisia kaupantekotilanteita varten. Kuka vastaa siitä, että hyväuskonen kansalainen tulee ostaneeksi pimeän Suomimakkaran, joka hyvinkin voi olla väärennetty ja laittomasti maahantuotu. Sekä silkkoa sisältä.
Eikä minun nyt pitänyt jatkaa tätä jaaritusta, mutta unohdin kyllä varsinaisen asiani. Se varmaan on pelkästään hyvä asia. Mutta asiaa taas sitten, kun maailma antaa aihetta. Ja vaikka ei antaisikaan.