Ajattelin Esko Ahon esitystä siitä, että hyvin elävät saisivat alennusta esim. sairaskuluista ynnä muusta siihen liittyvästä.
Jos siis syö tervellisesti ja liikkuu monipuolisesti ja sitten sattuu sairastumaan, terve mies, niin eipä mene paljon maksua. Ei. Lähes on ilmaista se sairaus. Kyllä on kiva sairastaa, kun on kunnossa ja muutoin terve.
Aktiiviurheilijoille tulisi jopa tuloa sairastamisista.
Nyt pitäisi elintarvikkeisiin lisätä rasvaprosentin lisäksi terveysalennusprosentti, jotta osaa syödä funktionaalisesti.
Lisäksi pitäisi kaikenlainen liikunta luokitella laadun ja määrän suhteen, jotta osaisi minimoida mahdolliset sairauskulut.
Olisiko esimerkiksi rakastelu virallisesti hyväksyttyä liikuntaa? Onko siinä miehillä ja naisilla eri kriteerit? Josko tämä innostaisi suomalaisia naisia liikkumaan täsä suhteessa enemmän. Äääntelyä ei lasketa, eikä jos feikkaa, eli ähkii aiheetta. Se on pikemminkin parisuhdeongelma ja kuuluu muiden viranomaisten piiriin.
Kunkin parin rakastelutottumukset tulee mitata ja luokitella jatkuvan kokonaisalennusprosentin määrittelemiseksi. Muutoksenhakulomakkeita on saatavilla tilapäiseen ja pysyväiluontoiseen muutokseen rakastelukäytännöissä avioparin kesken. Tällöin tosin ei satunnaisia kertoja lasketa.
Syrjähypyt lasketaan vain, jos kumpikin osapuoli pystyy ilmoittamaan samankalatiset raportit. Tästä yleensä vähennetään alkoholin nauttimisen vaatimat osuudet.
Yleensä ei kannata sivuhyppyjä ilmoitella, koska siinä voi jäädä häviölle sillä saavutetu liikunnan määrä suhteessa nautittuun alkoholiin jää vähemmäksi. Muistikuva voi olla toinen.
Samoin hyväksyttyjä yleisiä liikuntapaikkoja vain tulee käyttää, pururatoja yms. jossa on virallinen valvoja mittaamassa tuloksia. Viranomaiselta salassa tehtyjä suorituksia ei voida toistaiseksi hyväksyä. Salaurheilu voi olla jopa rangaistavaa, koska siitä saatava kuntohyöty kohdistuu suorittavan yksilön hyödyksi yksinomaan, eikä kartuta kansallista yhteistuloa.
Jos vaeltaa tunturissa vaikka viikon, eikä voi sitä todistaa, on se mitätön suoritus. Jos vielä jo pullon kossua tunturin kupeessa ja sammuu siihen, on saldo jo miinuksella.
Savukeaskeihin tulee merkitä myös vaikutus alennusprosentin suhteen.
Ongelmaksi voi muodostua se, että matkustavat ihmiset syövät ja juovat ulkomailla viranomaisten tietämättä. Itsekin pidän varsinkin pekoniamiaisesta ja muusta kauheasta ruoasta, ollessani ulkomailla.
Aamiaisella en sentään nauti alkoholia enkä tupakkaa.
Siis tähän on pikimmiten saatava EU:n yhteiskäytäntö. Onhan kestämätöntä, että ihmiset syövät ja juovat itsensä hengiltä ulkomailla ja saa silti alennukset kotimaassa.
Kuntoilu on tarkkaa puuhaa, ja siihen tulee käyttää vain hyväksyttyjä sekä valvottuja suorituspaikkoja.
Tässä voi olla vaarana, että lähtee viralliselle pururadalle vähentämään sairauskuluja, ja hölkkää äkikseltään itsensä hengiltä. Sydänkohtaus tai aivoverenvuoto, sama se. Täytyy osata hillitä itsensä ja kiirehtiä hitaammin. Kyllä se henki lähtee hitaamminkin ja mikä hienointa, terveemmin.
Cin cin!